Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Är det fel att promenera?

Jag tar Nypozin, för mitt artrosknä, och Blueberry Vision, för att motverka kommande grå starr. Min sjukgymnast vill att jag endast ska cykla eller simma för mitt artrosknä. Är det verkligen fel att promenera, med eller utan Ipren? 
Vad anser du om mina hälsopiller?

Helena
Apotekare Fredrik Hed svarar:

Sjukgymnasten rekommenderar cykel eller simning eftersom de aktiviteterna är mest skonsamma mot knät, eftersom belastningen på knät blir mindre då. Men om du hellre vill promenera går det också jättebra, det viktigaste är att du gör någon form av aktivitet. Det är helt ok att ta en Ipren eller Alvedon för att minska smärtan. Och skulle det göra lite ont är det inte alls farligt. Fysisk aktivitet, och smärtstillande medicin, är det bästa du kan göra för din artros.

Nypozin, som innehåller strandnypon, skulle möjligtvis kunna hjälpa. Det finns inga stora och långa studier som har visat effekt men en del människor upplever att de har mindre ont och blir mer rörliga, men det botar inte artrosen. Du får prova dig fram.

Blueberry kan också möjligtvis hjälpa till att bibehålla en normal synförmåga.
Det är samma sak här, det finns inga långa och bra studier, men det kan möjligtvis bromsa en försämring, inte göra det bättre.

Annons

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?

HJ på Instagram

Instagram Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.