Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Kan jag kombinera preparaten?

Jag är en kvinna på 70 år som har svårt att sova längre perioder i ett sträck och vaknar ofta efter 3-4 timmar. För det mesta somnar jag inte om igen. För cirka ett år sedan såg jag ett medel, Objectif Sommeil, i en fransk ka-talog. Jag har provat det och tycker att jag sover bättre. Kan jag fortsätta med detta? Tar även Waran för att minska risken för blodproppar.

Ingen sömntuta
Apotekare Fredrik Hed svarar:

Tack för att du skickade med kartongen, det gjorde det lättare att svara. Objectif Sommeil, som översatt till svenska betyder ungefär ”Mål att sova”, innehåller extrakt av apelsinblomma och citronmeliss, samt en substans som heter melatonin.

Melatonin anses kunna hjälpa oss att hålla vår dygnsrytm. Vi har det na-turligt i kroppen, nivåerna varierar över dygnet och är högst på natten. Det kan användas för att hjälpa människor att sova. I Sverige säljs melatonin enbart som ett receptbelagt sömnmedel men i flera andra länder, bland annat i Frankrike, säljs det som kosttillskott.

Jag hittar inga interaktioner, krockar, mellan melatonin och Waran, så det bör gå bra. Apelsinblomma och citronmeliss går sannolikt också bra. Men för säkerhets skull tycker jag att du ska berätta på Waran-mottagningen att du tar detta för sömnen.

Annons

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?

HJ på Instagram

Instagram Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.