Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Kan jag ta omega 3 med Atorbir?

Jag har högt blodtryck, men ligger nu bra med mediciner. Jag behandlar med Enalapril, Emconcor och Norvasc. Har också högt kolesterol, och tar Atorbir 20 mg för det. Tar dessutom en kapsel omega 3 per dag, och har gjort det i tre veckor. Kan jag ta omega 3 tillsammans med Atorbir? Och hur mycket i så fall?

Daniel
Apotekare Fredrik Hed svarar:

Du tar tre olika mediciner för ditt höga blodtryck, men du anger inte vilka doser du tar. Därför antar jag att det är normala doser. Det är inte helt ovanligt att ha flera läkemedel för att få ner blodtrycket. Det är oftast bättre att lägga till ett läkemedel i en lägre dos om inte trycket går ner, istället för att höja dosen av det första.

Ditt läkemedel för det höga kolesterolet är ett vanligt sådant, substansen kallas atorvastatin, och är välstuderat och effektivt.

Vad jag kan se när jag söker på detta så ska det normalt gå bra att både kombinera dessa fyra, och att ta dem tillsammans med omega 3.
 Du ska däremot inte ta mer än vad tillverkaren rekommenderar, det står på förpackningen.

Observera att det inte rekommenderas att ta omega 3 tillsammans med det blodförtunnande läkemedlet Waran, eftersom omega 3 kan påverka blödningstiden och göra Waran mindre effektivt.

Annons

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?

HJ på Instagram

Instagram Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.