Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Vågar jag blanda mina preparat?

Jag tar Zopiklon, Sobril, Omega 3 och Kalcipos-D. Tar också avkok på åkerfräken, potatisvatten av rå potatis samt Salovum. Kan och vågar jag blanda dessa preparat? 

Osäker
Apotekare Fredrik Hed svarar:

Det hade varit bra om du också hade skrivit varför du tar dessa preparat, nu kan jag bara gissa.

Zopiklon är ett vanligt sömnmedel och Sobril är ett lugnande medel med muskelavslappnande egenskaper. Det är inte optimalt att ta dessa samti-digt eftersom det kan öka biverkningar såsom yrsel, dåsighet, förvirring, och koncentrationssvårigheter. Vissa människor, särskilt äldre, kan också uppleva försämring av tänkande, omdöme och motorisk koordination. Jag tror det är bra om du kan ta båda till natten för att minska att du märker av biverkningar.

Omega 3 och Kalcipos-D kan du ta tillsammans med dina andra läkemedel, jag hittar inte att de skulle påverka varandra.

Avkok på åkerfräken samt potatisvatten bedömer jag som ofarliga.

Salovum är en produkt baserad på äggulepulver och används bland annat för att behandla Menières sjukdom, som uppstår när vätsketrycket i inne-rörat är för högt. Jag bedömer det också som osannolikt att det skulle vara något problem att ta detta.

Så mitt svar är ja, du kan ta dessa preparat samtidigt.

Annons

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?

HJ på Instagram

Instagram Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.