Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Följ med på en magisk resa till Skottland!

Romantiskt, spännande, vackert, vänligt – Skottland är allt detta och mycket mer. Det är ett första klassens semestermål som kommer att gripa tag i dig ända in i själen och lämna underbara minnen som räcker livet ut.
9/8 - 13/8 2012 (5 dagar) 11 795 kr

Vi kommer till ett land som inte bara bjuder på en spännande och fascinerande historia utan också ett häpnadsväckande landskap. Det blir stadsrundturer både i Edinburgh och Glasgow. Vi gör en utflykt till ön Skye och kanske upptäcker du det stora sjöodjuret "Nessie" när vi passerar Loch Ness. Givetvis blir det besök i whiskydestilleri och möjlighet att se Military Tattoo.

Annons

TORSDAG 9 AUGUSTI

Avresa sker från Kastrup flygplats på morgonen. Vi flyger med KLM till Edinburgh via Amsterdam. Denna första dag ska vi njuta av Edinburgh, Skottlands huvudstad sedan 1437. Staden anses vara mycket vacker och det finns åtskilligt att se. Här finns mycket arkitektur som är klassad som Världskulturarv och många författare har hämtat inspiration från de myter och legender som berättas om här. Edinburgh är också ett shoppingens paradis. På Princes Street ligger butikerna bara på ena sidan av gatan, så du har fin utsikt över borgen och gamla staden medan du handlar. Vi får en stadsrundtur och besöker Elisabeth Castle. Sedan checkar vi in på vårt hotell och äter middag innan kvällens utflykt tar vid för dem som bokat till Military Tattoo. Bakom Edinburgh Castle ligger en öppen plats, som långt tillbaka i tiden användes för avrättning av häxor, men nu för att spela upp det årliga Military Tattoo. Detta är en mäktig upplevelse med duktiga säckpipeblåsare.

FREDAG 10 AUGUSTI

Vi lämnar Edinburgh på morgonen efter frukost och åker norrut. Vårt första stopp idag blir i den lilla staden Perth. Här blir det tillfälle för lunch innan vi fortsätter mot Edradour Distillery. Här får vi information om hur whiskyn framställs och även provsmaka. Givetvis finns det shoppingmöjligheter för den som vill. Sedan är det dags att sätta sig i bussen igen och vi åker vidare längs whiskyfloden Spey mot Inverness som är dagens slutmål. Här väntar vårt hotell med övernattning och middag.

LÖRDAG 11 AUGUSTI

Efter frukost lastar vi in bagaget i bussen och åker först längs Loch Ness, sjön som är nära fyra mil lång, två kilometer bred och mellan 200-300 meter djup. Sju floder har sitt utlopp i sjön och torv som följer med flödet gör vattnet mörkt och spännande. Har du tur kanske du får syn på sjöodjuret "Nessie". Vi fortsätter till högländernas vackra ö, Skye, som också kallas dimmornas ö, och dramatiska naturscenerier väntar. Från Kyle of Lochalsh kommer vi över till ön via Skyebron och norr om Broadford möts vi av de röda Cuillinbergen som vid Sligachan övergår i svart. Här är den största häckningsplatsen för kungsörn i Europa. Framme i Dunvegen blir det besök i slottet, både i salarna och i trädgården, som har varit säte för klanen Macleod i sju århundraden. Vi tar färjan från Armadale till Mallaig där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar.

SÖNDAG 12 AUGUSTI

Dagens bussfärd börjar med att ta oss till Fort William vid foten av Skottlands högsta berg, Ben Nevis. Här blir det paus för shopping och lunch. Nu färdas vi vidare genom den dramatiska Glen Coe dalen med böljigt landskap och bergiga inslag. Vi åker längs Loch Lomond, Storbritanniens största sjö innan vi når Glasgow där vi bor över natten. Glasgow är numera en av Europas kulturstäder med museer, konstgallerier och ett aktivt musik- och teaterliv. Många av stadens byggnader har också fått en ansiktslyftning. Det blir stadsrundtur och kanske fri tid att titta runt efter middagen. Vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag på kvällen.

MÅNDAG 13 AUGUSTI

Det är dags för hemresa igen och vårt flyg avgår sent på eftermiddagen från Edinburgh till Kastrup där vår buss möter för hemfärden. Även hemresan går via Amsterdam och vi landar på Kastrup kl 22.35.

Övrigt

Fler bilder

Skye, högländernas vackra ö.
Skye, högländernas vackra ö.
Shoppingens paradis - Princes Street i Edinburgh.
Shoppingens paradis - Princes Street i Edinburgh.
Vy över Loch Ness.
Vy över Loch Ness.
Dansande män i kilt...
Dansande män i kilt...
...och musik ur säckpipor är två välkända skotska kännetecken.
...och musik ur säckpipor är två välkända skotska kännetecken.
Foto: ERLINGS RESOR / SHUTTERSTOCK

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?
Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.