Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Res med Hurtigrutten i augusti!

Förverkliga din drömresa med Hurtigruten! Resan bjuder på naturupplevelser som du aldrig glömmer. Var med och upplev Norges orörda och spännande kustnatur.
20/8 - 25/8 2012 (6 dagar) 8 995 kr

Någon gång i livet måste man åka världens vackraste sjöresa! Höga bergsväggar, djupa fjordar och grönklädda dalar avlöser varandra i detta förtrollande landskap.

Med buss kommer vi att ta oss genom fantastiska landskap, bland annat Gudbrandsdalen, dalarnas dal, och fjällområdet Hardangervidda, som rymmer Norges största nationalpark.

Resans höjdpunkt blir till sjöss. Vi far med Hurtigruten från Trondheim söderut och följer vårt grannlands vackra kuststräcka hela vägen till Bergen.

Annons

MÅNDAG 20 AUGUSTI

Vi lämnar Göteborg och färdas norrut genom Bohuslän. Utmed vägen stannar vi för kaffe och smörgås innan vi åker över Svinesundsbron och in i Norge. Det blir tid för lunch i trakterna av Lilleström och sedan färdas vi längs med Norges största sjö, Mjösa, förbi Lillehammer till Öyer som är dagens slutmål. Natten tillbringar vi på Quality Hotel & Resort Hafjell och på kvällen blir det gemensam middag och tid att bekanta sig med varandra.

TISDAG 21 AUGUSTI

Efter en stärkande frukost fortsätter vår resa. Mellan de höga bergstopparna passerar vi i dalgången Gudbrandsdalen. Norsk natur och historia blandas i denna berömda dal. Efter Dombås kommer vi upp på högfjället till trollens värld, Dovrefjäll. Tidig eftermiddag är vi i Trondheim, tröndernas stad, Norges näst äldsta stad. Vi gör en rundtur genom staden där vi bland annat ser, Nidarosdomen och Stiftsgården – Norges största träpalats. Vi checkar sedan in Clarion Hotel & Congress Trondheim och äter en god middag tillsammans. Efteråt blir det kvällspromenad för dem som önskar genom "Längtans portal" över Nidelven, till den gamla delen av staden.

ONSDAG 22 AUGUSTI

Onsdagen är början på resans absoluta höjdpunkt, Hurtigruten! Vi lämnar fastlandet genom Trondheimsfjorden och vad vi har framför oss går inte att beskriva i ord. Fjordar, fjäll och kustsamhällen avlöser varandra då vi färdas söderut med vårt kryssningsfartyg. Vi lägger till i Kristiansund och Molde och efter en trerättersmiddag ombord kommer vi vid midnatt till Ålesund "jugendbyn". Den kvällspigge har möjlighet att ta en kort promenad bland stadens torn och spiror.

TORSDAG 23 AUGUSTI

Vi vaknar upp torsdag morgon och avnjuter frukost i en underbar miljö! Nu har vi ytterligare en halv dagsresa till havs, innan vi anländer till Bergen. Skärgården förändras hela tiden, växtligheten blir frodigare och klimatet mildare. Vi är i de djupa fjordarnas Norge. Vi lägger till tidig eftermiddag i Bergen. "Staden med de sju fjällen" som den också kallas, blev en viktig handelsstad under Hansatiden och är fortfarande en betydande sjöfartsstad. Vi checkar in på Quality Hotel Edvard Grieg och äter en god middag tillsammans.

FREDAG 24 AUGUSTI

Ny dag och nya upplevelser står på programmet. Efter frukost bär det av upp genom Vestlandet. En underbar tur med fjordar, fjäll och forsar till Gudvangen och Neröyfjorden, Norges allra trängsta fjord och kanske den vackraste. Här har vi ytterligare en härlig båttur att se fram emot! Vi kliver på båten i Gudvangen och anländer några timmar senare till Flåm, vid Aurlandsfjorden. Via den vilda Aurlandsdalen kommer vi upp till Hardangervidda och Geilo, som ligger vackert beläget vid fjällryggen Hallingskarvet. I Geilo, som är en välkänd skidort, övernattar vi på det berömda Högfjällshotellet Bardöla och avslutar dagen med en god middag.

LÖRDAG 25 AUGUSTI

Så är det dags för hemresa, men vi har mycket att njuta av under vägen. Färden går genom Numedalen, stavkyrkornas dal, via Kongsberg och Drammen förbi Oslo. Tillbaka i Sverige äter vi en gemensam middag. Vi beräknar vara åter i Göteborg vid 21-tiden.

Övrigt

Fler bilder

Vacker vy över hamnen i Bergen.
Vacker vy över hamnen i Bergen.
”Längtans portal” över Nidelven.
”Längtans portal” över Nidelven.
Den berömda Nidarosdomen i Trondheim.
Den berömda Nidarosdomen i Trondheim.
Njut av det vackra landskapet från Hurtigruten.
Njut av det vackra landskapet från Hurtigruten.
Foto: Trym Ivar Bergsmo, Shutterstock

Medlemskommentarer

1
23 maj 2012 19:58
En sån resa kan man bara drömma om när man är "fattigpensionär", men drömma är ju gratis så jag ser på alla fina bilderna istället..
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?
Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.