Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Res till Sydafrika med HJ och Måns Zelmerlöw!

Vill du hjälpa barnen i Sydafrika till en bättre framtid? Vill du med egna ögon se att dina pengar gör nytta? Nu har du en unik chans att följa med Hemmets Journal och Måns Zelmerlöw till Sydafrika!
17/2 - 2/3 2013 (14 dagar) 22 950 kr + 4000 kr i flygskatt kr

Följ med Hemmets Journal och Måns Zelmerlöw på en unik och mycket spännande resa. Det är en klassisk Sydafrikaresa med flera dagars safari, vinprovning, besök i Kapstaden, på Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad och mycket annat. Men det som gör denna resa unik är att du också får vara med på invigningen av den nya Star for Life-skolan som Måns Zelmerlöw och Hemmets Journals läsare har samlat in pengar till under året. En representant från Hemmets Journal följer med på den första delen av resan och en svensktalande guide är med er hela tiden så att ni får det mesta ut av resan.

 

Resan börjar i Sydafrikas östra del, i KwaZulu Natal-provinsen med en spännande safariupplevelse. Resan fortsätter sedan till den lilla kuststaden St. Lucia, här tillbringar ni några härliga dagar vid kusten och under dessa dagar kommer ni också att vara med på öppningen av den nya Star for life-skolan. Ni får också uppleva naturen vid Cape Vidal innan det är dags att avsluta med vackra Kapstaden och några härliga vinprovningar. Detta är bara några exempel på alla oförglömliga upplevelser du får vara med om.

Läs mer om projektet och Måns Zelmerlöw HÄR.

Annons

 

17 feb: Avresa Sverige

Avresa från Köpenhamn, Stockholm eller Göteborg till Frankfurt eller London där alla sammanstrålar och flyger gemensamt ner till Johannesburg.

Måltider: Middag (flygplansmat)

18 feb: Johannesburg – Durban – Thanda GR

Ni landar i Johannesburg och fortsätter sedan till Durban. När ni landar i Durban runt lunchtid, blir ni mötta av en guide och körda till ert boende på Thanda Game Reserve. Här möts ni upp vid gaten och åker sedan ut till er lodge. Thanda har två år i rad blivit utnämnt till Afrikas lyxigaste Safari Lodge och ägs av Dan Olofsson, den svenske affärsmannen och grundaren till Sigma och Epsilon. Här bor ni i två nätter med helpension, vin/öl till maten samt två safariturer/dag inkluderat. Redan i eftermiddag är det dags för den första safarin.

Måltider: Frukost (flygplansmat), lättare fika på flyget till Durban och middag

Thanda Private Game Reserve – Tented Camp * * * * *

Denna lodge är belägen dryg 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand, Sydafrika. Thanda Private Game Reserve är en hyllning till provinsen KwaZulu-Natal och dess zulufolk. Beläget i hjärtat av Elephant Coast erbjuder Thanda sina gäster möjligheten att uppleva berömda Big Five inom sina 14 000 hektar gränser. Tack vare närheten till Indiska oceanen har området ett milt klimat året runt och ni kan kombinera er safarivistelse med sol och bad. Thanda, som betyder "kärlek" på zulu verkar enligt filosofin "for the love of nature, wildlife and dear ones". Thented Camp som är ett boendealternativ men lyxiga safaritält i kolonialinspirerad stil. De inredda tälten har himmelssäng, privata badrum och en magnifik utsikt över reservatet. Offentliga bekvämligheter är bland annat ett litet, mysigt middagstält, en inbjudande utomhuslounge och en mindre pool för svalka under varma sommardagar. Tältcampen drivs av en generator under ett par timmar varje dag, så att ni kan ladda kamerabatterier och annat väsentligt. Belysningen och elektriciteten är dock begränsad till ett minimum, här får ni en äkta Sydafrikansk safariupplevelse.

19 feb: Safari

Denna dag är vigd för safari. Ni blir väckta tidigt och dricker en kopp te och äter en rusk, sydafrikanska skorpa, innan ni hoppar in i safarijeepen och ger er ut på äventyr. Samtidigt som solen stiger i horisonten vaknar parken till liv. Ni är ute under cirka tre timmar och hinner koppla av en stund och kanske ta ett dopp i poolen eller så njuter ni av en god bok på ert privata trädäck med utsikt över vidderna. Under eftermiddagen serveras high tea. Vill ni ta en spabehandling så erbjuds det också ett komplett spa. Det är sedan dags för er eftermiddagssafari som ni är ute på fram till kvällens middag. På kvällen somnar ni fyllda med upplevelser och intryckt med ljudet av bushen som bakgrund.

Måltider: Frukost, Lunch och Middag

20 feb: Thanda – St. Lucia

Ni startar dagen med ännu en safari och återvänder lagom till frukost. Efter att ha packat ihop det sista så fortsätter ni söderut till St. Lucia. Här finns det bra möjligheter till både sol och bad. St Lucia är ett mysigt samhälle med trevliga restauranger och lite butiker. Räkna dock med en kortare körning eller en kortare promenad till stranden. Eftermiddagen är ledig till egna aktiviteter. Kl.16.00 samlas ni åter för att gemensamt ge er ut på en två timmars kryssning i solnedgången. Lagunen är full av krokodiler, flodhästar och en mängd fågelarter. Det är en mysig tur där ni får se dessa djur på riktigt nära håll!
Ni stannar här i fyra nätter och bor på Elephant Lake Hotel. Lunch äter ni på egen bekostnad. Detta är en liten, mysig stad med en mängd restauranger. Ingen av dessa håller toppstandard men uppväger med dess pittoreska läge.

Innan kvällens gemensamma middag gästas ni av Star for Lifes generalsekreterare Sam Olofson som berättar mer om Star for Life projektet och hur man jobbar för att ge skolungdomarna en bättre framtid. Till middagen kommer även Måns som blir ett trevligt tillfälle att prata med honom och de andra inom organisationen om det arbete som görs. Möjligtvis kommer även Ken och Göran från Triple & Touch och bjuder på lite underhållning.

Måltider: Frukost och Middag

The Elephant Lake Hotel * * *

På strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över sjön erbjuder The Elephant Lake St. Lucia 58 rum. I restaurangen erbjuds en lyxig frukostbuffé och en väl smakande middagsbuffé med en mängd olika sydafrikanska viner. Sitt gärna på terrassen och njut av solnedgången och du kommer få sköna minnen för livet med dig hem. På hotellet finns en pool. Alla rummen på första våningen har en egen terrass, medan rummen på andra våningen alla har balkong. Vidare har rummen egna badrum, luftkonditionering, tv och te/kaffekokare.

21 feb: Besök på Star for Life skola

Ni kommer idag få en närmare inblick i Star for Life projektet, med er har ni Måns Zelmerlöv som är en av projektets ambassadörer. Dagen börjar med att ni förflyttar er ut till en liten by vid nationalparken Hluhluwes gräns. Här öppnades den första Star for Life skolan för ca 5-6 år sedan. Ni går på en två timmars rundtur i byn innan ni kommer till själva skolan. Guiden berättar om hur man lever i byarna, folkets traditioner och man får lära sig om Zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis. Detta är så långt från turistråket man kan komma. Lunch äter ni hemma hos Siphile som är Star for Lifes ansvarige på plats. Ni går sedan till själva skolan och får där lära er om hur Star for Life programmet fungerar i verkligheten. Här får ni vara med på en av Star for Lifes Workshops där man inspirerar ungdommarna att drömma stort och uppnå sin fulla potential. En bra förberedelse inför morgondagen!

Måltider: Frukost och Lunch

22 feb: Lanseringen av en ny Star for Life skola

Ni kommer idag att få vara med på öppningen av en ny Star for Life skola, det är en fantastisk händelse och unikt att få vara med om. Hela skolan samlas, alla får var sin Star for Life T-shirt som den dagen till ära har på sig. Triple & Touch spelar och då resan sammanfaller med de nya ambassadörernas resa kommer även Måns Zelmerlöw, Real Group och andra att närvara. Rektorn håller tal och alla eleverna introduceras till programmet. Detta är verkligen en dag man kommer att minnas och ge ett livslångt intryck! Lunch äter ni på plats efter öppnandet av skolan

Måltider: Frukost och Lunch

23 feb: Cape Vidal

Idag åker ni till Cape Vidal, som är en UNESCO skyddad marin nationalpark, vid Indiska Oceanen. Ut till udden (Cape Vidal) är det ca 3 mil och på vägen kan man se elefanter, antiloper, giraffer och en mängd andra djur. Till Cape Vidal åker man för att njuta av de orörda, enorma sandstränderna som är milslånga och inbjuder till bad och snorkling. Ekosystemet här är mycket känsligt och unikt. Detta är en lugn och skön dag med underbara naturscenerier och avslappnande bad. Ni tar med en picknick ut och äter lunch på stranden. På seneftermiddagen är ni åter på er lodge.

Måltider: Frukost och Lunch

24 feb: St. Lucia – Durban - Kapstaden

Idag lämnar ni KwaZulu-Natal och flyger ner till Kapstaden.

Ni landar på Kapstadens flygplats, här väntar en ny buss på er och ni passar på att ta en kortare rundtur för att se lite av staden innan ni beger er till hotellet för att checka in. Ni kommer att bo på Inn on the Square i centrala Kapstaden under resten av er vistelse i Sydafrika.

Måltider: Frukost

Inn on the Square * * * *

Inn on the Square är ett modernt och bekvämt Radisson SAS-hotell vid Greenmarket Square, ca 25 km från Cape Town International Airport (20 min med bil), 5 minuters promenad till tåg- och busstation, 10 minuters promenad till Kapstadens konferenscenter. Det centrala läget gör det lätt att nå Kapstadens shoppingkvarter, turistattraktioner och nöjen.

Hotellet har restaurang, bar med cigarrer, pool och solterrass. Solterrassen ligger på åttonde våningen med utsikt över Table Mountain. Vidare finns det bastu och ett litet gym, precis i anslutning till poolen.

Rummen har en modern inredning med luftkonditionering, satellit-TV, radio och hårtork.

25 feb: Godahoppsudden

Efter en mättande frukost blir det avresa till Cape Point reservatet och Cape Point (Godahoppsudden), Afrikas näst sydligaste spets. Ni kör genom Hout Bay där ni stannar till och går ombord på en turbåt till Seal Island, en ö helt fylld med sälar. Har ni tur kan ni här få se vithajar på jakt efter sälar... Turen tar ca 45 minuter och ni fortsätter sedan på en vacker kustväg via Chapmans Peak till Simons Town, vågar man titta ner för de branta stupen kan man här se delfiner. I Simons Town äter ni lunch och besöker också Boulders Beach där hundratals pingviner har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se.

Sista biten ut till Cape Point är stor chans att ni får se babianerna som kantar vägen på jakt efter mat från turisterna. På Godahoppsudden möts Indiska Oceanens varma vatten och Atlantens kalla och bildar ibland en lång vit linje ut mot horisonten, magnifikt! Klipporna stupar 300 meter rakt ner, dramatiskt och vackert!

Måltider: Frukost och Lunch

26 feb: Utflykt, Stellenbosch

Efter frukost så börjar ni utforska vinlandskapet, dagen börjar med ett besök på Morgenster för att prova olivoljor och vin. Olivoljan vann pris som världens bästa olja 2006. Ni fortsätter sedan till Vergelegen där ni börjar med att prova deras viner för att sedan äta en picknick lunch under de hundraåriga ekarna med vinrankorna runtomkring. Efter lunchen fortsätter ni till Bilton som är en mysig familjeägd vingård som specialiserar sig på att matcha sina viner med choklad. På sen eftermiddagen återvänder ni till ert boende, middag på egen hand.

Måltider: Frukost och Lunch

Övrigt

27 feb: Star for Life – ett välgörenhets event!

 

Idag är det dags för Star for Life att besöka Klein Constantia! Bussen tar er till eventet tidig eftermiddag och här minglar ni med de andra gästerna och passar på att prova viner från de lokala gårdarna som ställer ut. Ni kommer under eftermiddagen också att ha en gemensam provning där ni kommer att ledsagas och inspireras av några av Sveriges främsta vinkännare. När kvällen tränger sig på tänder vi en ordentlig brasa och njuter av en sydafrikansk Braai (grill). Under kvällen kommer ni att underhållas av Triple & Touch, Måns Zelmerlöv och flera andra kända svenska artister. Festen kommer att fortsätta långt in på natten!

Måltider: Frukost och Middag

 

28 feb: Ledig dag i Kapstaden

 

Ni har dagen ledig för att upptäcka staden på egenhand, här kan man shoppa i det moderna Victoria & Alfred Waterfront eller det nya Century City (Canal Walk), man kan fynda i småbutikerna längs Loop och Long Street och promenera längs havet på Beach Road. För de som är badsugna ligger stränderna Clifton & Camps Bay strax utanför staden, enbart en kort taxi resa bort.

Måltider: Frukost

 

1 mars: Robben Island & hemresa

 

Efter frukosten beger ni er gemensamt ner till Waterfront för avresa med båt till Robben Island. Ni checkar ut från ert hotell och tar med er allt bagage. Detta är ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 19 år. Från båten ges det ett bra tillfälle till att fotografera Kapstaden och det vackra Table Mountain i bakgrunden. En rolig, och mycket givande utflykt. På ön har ni en guide som berättar om fängelset och ni får även se

cellen som Nelson Mandela satt i. Upplevelsen förstärks av att guiden själv är en före detta fånge eller fångvaktare. Efter turen till Robben Island bär det direkt av till flygplatsen för hemresa. Lunch äter ni på flygplatsen på egen bekostnad.

Måltider: Frukost och Middag (flygplansmat)

Förhoppningsvis har ni många fina minnen med er i bagaget!

 

2 mars: Hemkomst

Fler bilder

Njut av den underbara utsikten från Taffelberget i Kapstaden.
Njut av den underbara utsikten från Taffelberget i Kapstaden.
Flera safari-turer ingår i reseprogrammet.
Flera safari-turer ingår i reseprogrammet.
Flera safari-turer ingår i reseprogrammet.
Flera safari-turer ingår i reseprogrammet.
Flera safari-turer ingår i reseprogrammet.
Flera safari-turer ingår i reseprogrammet.
På denna unika resa får du vara med på invigningen av den nya Star for Life-skolan som Måns Zelmerlöw och Hemmets Journals läsare har samlat in pengar till under året.
På denna unika resa får du vara med på invigningen av den nya Star for Life-skolan som Måns Zelmerlöw och Hemmets Journals läsare har samlat in pengar till under året.

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?
Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.