Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Res med oss till underbara Slovenien 7-15 september!

Välkommen på en resa som bjuder på ett unikt reseupplägg med buss genom Europa till ett spännande land, Slovenien. Ett land med underbar natur, alplandskap och en helt fantastisk kust med vacker strandpromenad och härliga bad. Hem tar vi oss med flyg från Ljubljana till Köpenhamn.
7/9 - 15/9 2012 (9 dagar) 9 900 kr
Annons

FREDAG 7 SEPTEMBER

Vi startar tidigt på morgonen och tar oss via Danmark över till Tyskland. Efter att ha passerat Rostock och Berlin kommer vi ner till Osterfeld, söder om Leipzig, där vi ska övernatta på Atrium hotell Amadeus. Vi äter en gemensam middag på hotellet och bekantar oss med varandra.

LÖRDAG 8 SEPTEMBER

Vi äter en tidig frukost och ger oss sedan vidare på vår bussfärd. Resan går förbi München, in i Österrike, förbi Spittal och Villach och så småningom närmar vi oss Slovenien. Gränsen passerar vi genom Kara­wankentunneln. Berglandskapet här är mycket vackert och senare når vi Sava hotels i centrala Bled, beläget vid en sjö, där vi skall stanna i tre nätter.

SÖNDAG 9 OCH MÅNDAG 10 SEPTEMBER

Med vår guide ska vi göra omväxlande utflykter. Den förtjusande, 1000-åriga staden Bled omfamnar sjön. Vi besöker 1200-tals slottet som ligger likt ett fågelnäste på en klipphylla högt över staden. Härifrån har vi en underbar utsikt över sjön och bergen. Att Bled är en skönhetsupplevelse tyckte förmodligen också den forne jugoslaviske presidenten Tito, då en av hans villor ligger här.

Vi tar en linbanetur och åker med gondollinbana upp 1535 meter över havet på berget Vogel (1922 meter). Härifrån är vyerna betagande om bara vädret tillåter. Sloveniens högsta berg Triglav, 2864 meter högt, är en av de toppar vi ser mitt i de julianska alperna. Nedanför Vogel i nationalparken Triglav, ligger Bohinjsjön, också kallad Smaragdögat.

Vintgar är en otroligt vacker bergsklyfta nära Bled, och enligt många sägs den vara ett paradis i miniatyr. Vi går längs med ravinen på träbroar och njuter av vattnet som är alldeles kristallklart.

TISDAG 11 SEPTEMBER

Vi lämnar Bled efter frukost och kör cirka två timmar söderut för att komma till Portoroz, "Rosornas Hamn". Redan för hundra år sedan utvecklades Portoroz till en plats dit de välbeställda och berömda sökte sig för avkoppling. Fortfarande är detta en trivsam semesterort med välskötta stränder och promenadvägar utmed havet. Landskapet ramas in av cypresser, pinje- och olivträd som täcker höjderna ovanför staden. Vid ankomsten till Portoroz möter vi en stad med en charm à la Franska rivieran. Den gamla kurorten vid Adriatiska havet erbjuder inte bara mängder med spaanläggningar utan det som också gör orten så populär är den sju kilometer långa sandstranden. Under några dagar får vi njuta av sol och bad. Portoroz är även känd för sin hamn, sina många casinon och sportanläggningar. Det finns en härlig strandpromenad som bidrar till trevliga promenader. Bland annat kan man vandra bort till Lucja och se hur befolkningen själva bor och lever.

ONSDAG 12 OCH TORSDAG 13 SEPTEMBER

Under tre nätter kommer vi att bo på något av LifeClass hotell, som ligger längs med strandpromenaden. Till hotellet hör det stora Spa & Wellness LifeClass. Här erbjuds massage och behandlingar av alla tänkbara slag. Thaimassage, Ayurveda, Thalasso och givetvis en stor bastuanläggning samt avdelning för skönhetsbehandlingar. Det finns ett stort poolområde och härliga dagar med sol och bad väntar på oss! Middagarna på kvällarna äter vi tillsammans på hotellet.

 Vi promenerar längs med havet från Portoroz till Piran, en gammal stad som finns omnämnd redan år 1251 och än idag får man en känsla av att man förflyttar sig tillbaka i tiden. Staden har många mysiga små trånga gränder och en gammal fiskehamn som alltid är full av äldre varianter av fiskebåtar. Här sitter ofta fiskare och lagar sina nät och på marknaden hittar man gummorna som säljer frukost och grönsaker. För den som önskar är det en härlig långpromenad att ta sig tillbaka till Portoroz, annars finns det lokalbussar för en billig peng.

FREDAG 14 SEPTEMBER

Efter frukost är det dags att åter vända norrut. Vi kommer vid lunchtid till huvudstaden i Slovenien. Vi gör en rundtur och får lite tid på egen hand och därefter blir det färd till vårt hotell för middag och vila.

LÖRDAG 15 SEPTEMBER

Så är det dags att flyga hem och det blir en mycket tidig avresa från hotellet. Vårt flyg går från huvudstaden Ljubljana klockan 07.40 och vi landar på Kastrup klockan 09.35. Här väntar vår buss för återfärd mot respektive hemort.

Övrigt

Fler bilder

Strandpromenaden i Portoroz.
Strandpromenaden i Portoroz.
Piran med sina, mysiga och trånga gränder.
Piran med sina, mysiga och trånga gränder.
Båttur på Bledsjön.
Båttur på Bledsjön.
Panoramabild över Bledsjön och ön Bled.
Panoramabild över Bledsjön och ön Bled.
Foto: Erlings Resor/Shutterstock

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?
Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.