Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Följ med på vandringsresa till Bad Gastein

Den fantastiska naturen runt Bad Gastein i Österrike inbjuder till oförglömliga vandringar, avslappning och synintryck. Njut av det behagliga klimatet utan mygg och lyxigt boende på Hotel Salzburger Hof i storslagen alpmiljö.
30/4 - 7/5 2016 (8 dagar) 11 795 kr

Att vandringsresor till Alperna är otroligt populära är fullt förståeligt. Man får massor av frisk luft och bättrar på konditionen medan man träffar nya vänner, och får uppleva mäktiga berg och blomstrande alpängar.

Bad Gastein har varit en populär kurort ända sen 1800-talet då kungligheter och dåtidens kändisar kom till hit för att bada i de varma källorna och bo på något av alla de pampiga hotellen. Det över 40-gradiga termalvattnet strömmar med miljontals liter varje dygn ner från källorna från de omgivande bergen och leds in i de större kurhotellen.

Vårt 4-stjärniga Hotel Salzburger Hof är känt för sina relaxavdelningar med spa, fitnessavdelningar, pooler och bastu. Och inte att förglömma – fantastisk mat med femrättersmiddagar, förstklassig underhållning och god service.

Vi stavgångsvandrar fyra turer under veckan, med ett omväxlande och varierat program. Det är fina vandringsleder och promenadvägar på bra och lätta underlag. Stavar kan du låna utan kostnad eller ta med dina egna. Vi går mellan 6-10 kilometer per vandringsdag. Packa sköna skor med grov sula och en ryggsäck att lägga överdragskläder och dricka i, och så kan äventyret börja!

Dag 1

Vi flyger till Salzburg där buss väntar. På Hotel Salzburger Hof blir det välkomstmöte och middag.

Dag 2

Efter frukost gör vi en guidad tur i Bad Gastein innan vi beger oss ut på den första vandringen. Det blir en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Vi äter lunch på Cafe Gamskar innan vi går tillbaka till Bad Gastein och veckans första ”after walk”. Middag och underhållning på hotellet.

Dag 3

Heldagsutflykt till Salzburg, en av Europas kulturskatter som finns med på Unescos världsarvslista. Vi gör en guidad tur till fots i Gamla stan, tittar på St Petersklostret, festspelshusen och Getreidegasse med Mozarts födelsehus. Den som vill kan besöka Hohensalzburg, Europas största fästning. På kvällen finns det möjlighet att njuta en god fondue eller raclette i mysiga Hofkeller, som tillval. Annars middag på hotellet.

Dag 4

Utflyktsdag till Grossglockner. Vi beger oss till Franz Joseph Höhe där vi har möjlighet att äta lunch med vy över Grossglockner. På hemvägen stannar vi till i byn Heiligenblut, som flera gånger blivit utnämnd till Österrikes vackraste by.

Dag 5

Pausdag från vandring. Vi rekommenderar att följa med på en heldagsutflykt till världsarvsstaden Venedig. Där besöker vi St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Det finns också möjlighet till gondolfärd, shopping och lunch. Middag på hotellet.

Dag 6

Efter frukostbuffén gör vi en stavgångstur längs Gamskarkogel på dalens östra sida, med vacker utsikt över Gasteinerdalen. Vi stannar på vägen och äter lunch innan vi kommer fram till grannbyn Bad Hofgastein. Vi tar oss tillbaka till hotellet antingen med buss eller till fots.

Dag 7

Frukostbuffé och samling för genomgång av dagens vandring. Som avslutning på veckan går vi en promenad i Nassfeld. Vi tar bussen en kort sträcka innan veckans sista vandring i dalen. Turen går på en naturlig stig med små höjdskillnader. Vi äter gemensam lunch i samma område innan vi tar oss tillbaka till Bad Gastein med buss eller till fots.

Dag 8

Efter en härlig frukostbuffé åker vi till flygplatsen för hemfärd.

Övrigt

Fler bilder

Vandringsresa till Alperna är den perfekta semestern, både aktiv och avkopplande på samma gång.
Vandringsresa till Alperna är den perfekta semestern, både aktiv och avkopplande på samma gång.
Salzburg finns med på Unescos världsarvslista.
Salzburg finns med på Unescos världsarvslista.
Grossglockner är Österrikes högsta berg.
Grossglockner är Österrikes högsta berg.
Den som vill kan följa med på utflykt till världsarvsstaden Venedig.
Den som vill kan följa med på utflykt till världsarvsstaden Venedig.

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?
Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.