Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

INSTÄLLD! Följ med till Italien och upptäck Gardasjön och Verona

Denna resa har dessvärre blivit inställd på grund av för få inbokade, och genomförs istället i systertidningen Icakurirens regi. Givetvis kan du som läsare av Hemmets Journal fortfarande välja att följa med på resan. Mer info nedan.
8/8 - 12/8 2016 (5 dagar) 15 750 kr

Denna resa har dessvärre blivit inställd på grund av för få inbokade, och genomförs istället i systertidningen Icakurirens regi.

Givetvis kan du som läsare av Hemmets Journal fortfarande välja att följa med på resan. För mer information och bokning, klicka här.

 

Med mysiga orten Bardolino vid Gardasjön som bas har vi perfekta möjligheter till både upplevelser och avkoppling. Resan innehåller många höjdpunkter.

Vad sägs om världens kanske mest kända opera Carmen, på den romerska amfiteatern Arena di Verona under bar himmel. Där hålls operaföreställningar med upp till 20 000 åskådare varje sommar. Eller vinprovning med italienska delikatesser på en vingård i vindistriktet Valpolicella. Vi gör också en båttur på Gardasjön till den charmiga lilla byn Sirmione där vi gör en rundvandring.

Den som vill uppleva ännu mer kan göra tillvalet att boka heldagsutflykt till den romantiska världsarvsstaden Venedig, med Markusplatsen, San Marcokyrkan och vackra Dogepalatset som är rikt dekorerat med målningar av stadens stora konstnärer. Och vem har inte drömt om att åka med de mytomspunna gondolerna i de smala gränderna. Det är också ett tips att boka en extra operaföreställning i Verona, staden med de vackra torgen och medeltida atmosfär.

Det finns såklart också tid för egna upptäckter och strövtåg, och vårt hotell som ligger vid strandpromenaden har dessutom egen pool som inbjuder till sol och bad.

Dag 1

Vår guide möter vid ankomsten och vi åker till vindistriktet Valpolicella. Familjen Mazzi som driver vingården visar runt och vi får smaka gårdens kvalitetsviner. Vi serveras lunch med italienska delikatesser. Därefter kör vi mot Bardolino och checkar in på vårt hotell. Hotellet ligger vid en strand och har utomhuspool och relaxavdelning. Gemensam välkomstmiddag.

Dag 2

Efter frukost går vi ombord på båten till Sirmione. Vi gör en rundvandring i stadens bilfria centrum och besöker den medeltida borg som är stadens symbol. Vi återvänder vid lunch och resten av dagen är fri. Lunch och middag på egen hand.

Du som bokat extrautflykten till Verona kan se fram emot en dag och kväll i en av Italiens vackraste kulturstäder. Kanske gör du ett besök på Castelvecchio med sina konstsamlingar, vapen och smycken eller varför inte ströva omkring i de smala gränderna och på torgen. Smit in på någon trevlig restaurang för middag innan avfärden mot Arena di Verona för kvällens operaföreställning Aida av Giuseppe Verdi.

Dag 3

De som bokat utflykt till Venedig har en heldag att se fram emot. Efter 1,5 timmes bussresa tar vi båten till Markusplatsen. En lokalguide tar oss med på promenad i Venedigs hjärta. Gemensam lunch på en trattoria och sedan utforskar du staden på egen hand. Kanske en gondol-tur? Annars kan du stanna i Bardolino vid poolen eller göra någon annan utflykt: Gardasjön, bergsutflykter eller båtturer, fråga guiden om tips! Lunch och middag på egen hand.

Dag 4

Vi beger oss till Villa Monteleone, en vingård från 1700-talet. Vi får en rundvandring och får såklart provsmaka gårdens goda viner med italienska delikatesser. Vi fortsätter därefter till Verona där en engelsktalande lokalguide tar oss med på en stadsrundtur. Vi får se familjen Capuletis palats och Julias balkong. Vi får egen tid innan vi återvänder för kvällens avskedsmiddag på en lokal restaurang i stadens äldre delar. På kvällen tar vi oss till den romerska amfiteatern för att se operan Carmen av Georges Bizet.

Vi njuter av den magiska kvällen under bar himmel. Enklare lunch och middag ingår.

Dag 5

Vi packar väskorna och checkar ut från hotellet och beger oss mot Venedigs flygplats för hemresan mot Sverige.

Övrigt

Fler bilder

Torget i mysiga Bardolino.
Torget i mysiga Bardolino.
Arena di Verona lockar tiotusentals besökare att lyssna till opera under bar himmel.
Arena di Verona lockar tiotusentals besökare att lyssna till opera under bar himmel.
Gardasjön bjuder på många vackra naturupplevelser.
Gardasjön bjuder på många vackra naturupplevelser.
Medeltidsslottet Scaliger i den lilla charmiga byn Sirmione.
Medeltidsslottet Scaliger i den lilla charmiga byn Sirmione.
Shakespeares tragedi Romeo och Julia utspelas i Verona omkring år 1300. Här balkongen där Julia stod.
Shakespeares tragedi Romeo och Julia utspelas i Verona omkring år 1300. Här balkongen där Julia stod.

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?
Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.