Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Allt det bästa med Kina på en enda resa!

Resan till Peking är fullmatad med en spännande blandning av storslagna världsarv och pulserande vardagsliv. Berömda sevärdheter som Kinesiska muren, Förbjudna staden och Sommarpalatset varvas med härliga upplevelser: cykelriksha, matlagningskurs och Qigong. Boka denna populära resa snarast!
18/11 - 25/11 2016 (8 dagar) 13 950 kr

Den här resan innehåller det absolut bästa av Peking. Vi besöker Förbjudna staden, världens största kejsarpalats. Innanför de tio meter höga murarna levde de kinesiska kejsarna totalt isolerade från omvärlden under mer än 500 år.

Draktornen i palatsets hjärta och de smyckade byggnaderna står kvar som mo-nument över staden i staden. Himmelska fridens torg är en mycket speciell plats där både lyckliga – men också tragiska händelser ägt rum.
Runt torget ligger flera av landets viktigaste byggnader. Kinesiska muren, eller som kineserna själv säger: den långa muren, byggdes redan på 200-talet f Kr. Man brukar säga att den är 240 mil lång, men med ny teknik har man upptäckt nya delar av muren och den totala längden kan ha uppgått till över 800 mil. Vi ska promenera på en del av den inte så långt från Peking och känna historiens vingslag.

Att muren går att se från månen är en myt, men den hänförande utsikten från muren glömmer man aldrig. Till Himmelens tempel kom kejsaren varje år för att offra till gudarna och be om goda skördar. Platsen ansågs vara det ställe på jorden där himlen och jorden möttes, och bönehallen med sitt blåglaserade tak anses vara en av Kinas vackraste byggnader.

Sommarpalatset var kejsarfamiljens sommarresidens och trädgården är den största av Kinas kejserliga trädgårdar.

Förutom de världskända sevärdheterna och god mat är Peking känt för sina marknader där det går att göra riktiga fynd. Sängtäcke med silkesfyllning, kläder, skor, väskor, läderhandskar och te i form av vackra blommor i alla prisklasser. Eller hitta en salong bland marknadsstånden som erbjuder fotmassage eller manikyr för en spottstyver. Boka snarast för att säkra en plats!

Dag 1

Avresa från Arlanda med Air Chinas direktflyg som avgår på kvällen. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.

Dag 2

Vi landar under förmiddagen, lokal tid. Vår guide möter oss på flygplatsen och vi åker direkt till stadskärnan där vi gör en spännande tur med cykelriksha bland Pe-kings smala gränder, hutongerna. Vissa av de gamla kvarteren har kulturskyddats för framtiden och det råder ett lugn som är svårt att föreställa sig när man ser tra-fiken i staden runt om. Efter lunch får vi njuta av en härlig fotmassage och sedan checkar vi in på vårt hotell. Gemensam välkomstmiddag på kvällen. Lunch och middag ingår.

Dag 3

Efter frukost börjar veckans upplevelser med ett besök på mäktiga Himmelska fridens torg och en kort promenad därifrån ligger Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Denna fullspäckade dag besöker vi också en sidenaffär där vi får en introduktion hur man framställer det vackra tyget. Sista anhalten för dagen är en av marknaderna där man kan fynda allt från hantverk till trendiga kläder och skor. Lunch och middag ingår.

Dag 4

Efter frukost och bussresan på sju mil, är vi framme vid Kinesiska muren. Vi tar en linbana upp och ska sedan promenera på detta fascinerande byggnadsverk som är över 2000 år gammalt och finns med på Unescos världsarvslista. Vi äter en god lunch i närheten av muren och på eftermiddagen finns tid för egna strövtåg. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 5

Tidigt på morgonen efter frukost tar vi oss till en park för att uppleva den speciella häslogymnastiken Qigong. Vi får en introduktion av en erfaren Qigonglärare och inspireras av synen hur de äldre pekingborna tränar och dansar in den nya dagen. Därefter besöker vi Himmelens tempel och efter lunch gör vi ett besök i en pärlaffär med vackra sötvattenspärlor i otaliga storlekar och färger. Vi fortsätter sedan till Qianmen street, Pekings äldsta shoppingdistrikt. Missa inte de små gränderna som omger huvudgatan. Att bara gå omkring och njuta av folklivet är en upplevelse i sig. Efter middagen besöker vi en färgsprakande akrobatikshow. Lunch och middag ingår.

Dag 6

Efter frukost beger vi oss till Sommarpalatset. Det finns en konstgjord sjö med välvda marmorbroar och längs sjön ligger den Långa gången som är dekorerad med 1400 vackra målningar. Vi passerar också Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. Efter lunch släpper bussen av oss vid Sanlitun, ett område med varuhus, marknader, barliv och trendiga restauranger. Vi tar oss tillbaka till hotellet på egen hand. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 7

Vi besöker "the hutongs"-matlagningskurs, där vi får lära oss grunderna i kinesisk matlagning, och efter att vi avnjutit våra dumplings blir det egna strövtåg i Nanluoguxiang-området. Här kantas gatorna av kaféer, restauranger och lokala hantverksbutiker. Gemensam avskedsmiddag på kvällen, vi smakar den berömda och delikata Pekingankan. Lunch och middag ingår.

Dag 8

Transfer till flygplatsen och hemfärden mot Arlanda.

Övrigt

Fler bilder

Kineserna kallar Kinesiska muren för ”Den långa muren”. Med ny teknik har man upptäckt att den sammanlagda längden en gång kan ha uppgått till över 800 mil.
Kineserna kallar Kinesiska muren för ”Den långa muren”. Med ny teknik har man upptäckt att den sammanlagda längden en gång kan ha uppgått till över 800 mil.
I Förbjudna staden levde kejsarna totalt isolerade för omvärlden under 500 år. Härifrån styrdes Kina fram till 1911 då kejsardömet störtades.
I Förbjudna staden levde kejsarna totalt isolerade för omvärlden under 500 år. Härifrån styrdes Kina fram till 1911 då kejsardömet störtades.
I konstområdet 798 kan du strosa omkring och titta på konst i alla former, i olika utställningar. Området har också flera mysiga kaféer och trevliga butiker.
I konstområdet 798 kan du strosa omkring och titta på konst i alla former, i olika utställningar. Området har också flera mysiga kaféer och trevliga butiker.
Missa in de mysiga gränderna i Pekings äldsta shoppingdistrikt Qianmen street.
Missa in de mysiga gränderna i Pekings äldsta shoppingdistrikt Qianmen street.
Tidigt på morgonen samlas äldre Pekingbor i stadens parker för att utöva qigong. Vi provar så klart själva!
Tidigt på morgonen samlas äldre Pekingbor i stadens parker för att utöva qigong. Vi provar så klart själva!

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Heikkis veckohoroskop

Heikki Vesa - Hemmets Journals astrolog

Efterlysningen

Tappat kontakten med någon? Sök bland våra efterlysningar!

Tarottorget

Vill du veta vad framtiden bär?
Vi finns på Google+

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,7 miljarder kronor, och som delar ut mer än 100 miljoner kronor varje år för att bidra till att utsatta barn och ungdomar får ett bättre liv. Läs mer på www.egmont.se.